WIFI DIAGNOSTIEK

Geen WiFi-bereik of een traag werkende verbinding ergert. Of je nu aan het werk bent op een druk hypermodern kantoor, je mail wilt checken op een flexplek op het station of op de camping de krant digitaal wilt lezen. Je wilt snel en overal de beschikking hebben over internet. Natuurlijk kun je met je mobiele telefoon overschakelen op je 4G, maar dat brengt kosten met zich mee. Overal WiFi lijkt vanzelfsprekend, helaas is de werkelijkheid anders. Laat via WiFi4ALL Diagnostiek een diagnostische meting door onze specialisten uitvoeren om de oorzaak te achterhalen.

WAARDOOR TRAGE WIFI

Er zijn vele oorzaken te bedenken waarom de WiFi-verbinding niet of langzaam werkt. Een WiFi-verbinding komt tot stand door radiogolven die van een zender naar een ontvanger wordt gestuurd. Concreet gezegd: een mobiel apparaat zoals een laptop, smartphone of een tablet heeft een WiFi-chip met antenne die in contact staat met een router. Via de radiogolven wordt de data verzonden. Hoe verder je mobiele device van de router af is, hoe langzamer de internetverbinding wordt, totdat hij op een bepaald moment wegvalt.

Een diagnostische meting geeft oorzaak trage wifi aan.
Een sfeerbeeld van een vrouw die iets op de laptop aan een man in de melksiloruimte laat zien.

ACCESS POINTS

Door het plaatsen op strategische punten van access points behoud je signaalsterkte. Deze access points werken via roaming. Een access point neemt de verbinding over zodra het signaal op je mobiele device zwakker wordt. Als een access point op een verkeerde plaats zit of de roaming werkt niet zoals bedoeld dan vertraagt dat de WiFi-verbinding. Dikke muren en betonnen vloeren werken daarbij nog eens vertragend.

FREQUENTIE

De radiosignalen worden over 13 verschillende frequentiebanden verstuurd. Er bestaat dus een kans dat jij dezelfde frequentie gebruikt als je buren. Hierdoor wordt de verbinding trager. Een sterker access point plaatsen lost niets op, een andere frequentie wel.

CAPACITEIT

Bij het ontwerp van een WiFi-netwerk houd je rekening met het aantal gebruikers en de gebruiksdoeleinden van een netwerk. Hoe meer gebruikers en hoe zwaarder de bestanden (denk aan filmbewerking, bouwtekeningen of grafische documenten) hoe meer capaciteit je nodig hebt. Is de bandbreedte te laag, dan resulteert dat in een trage verbinding.

STORENDE FACTOREN

Steeds meer apparaten werken via WiFi. Deurbellen, toegangsdeuren, magnetrons, Sonos, thermostaten en allerhande andere apparatuur. Deze kunnen met elkaar botsen en elkaar storen.

Storende WiFi factoren duidelijk in beeld gebracht.
WiF4ALL - diagnostiek 4

ALTIJD WERKENDE WIFI

Via onze diagnostische meting brengen we een heel pand of terrein in kaart. We zien precies waar storende factoren zijn, wat de gebruikte frequenties zijn, hoe groot de capaciteit is en wat logische locaties zijn voor acces points. Heb je een haperende verbinding en wil je gegarandeerd een werkende WiFiverbinding? Neem dan contact op en onze Specialisten stellen onverwijld een diagnose. En zorgen uiteraard daarna voor snel en stabiel internet.

MEER INFORMATIE?

Een haperende internetverbinding, trage WiFi of zelfs geen bereik. Het kan vele oorzaken hebben. Onze experts voeren een diagnostische meting uit en lossen het probleem op.

Wil je snel werkend internet? Neem dan contact op.

WiFi4ALL
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 0481 – 48 30 05
E. [email protected]