Weten waarom WiFi niet werkt – Wifi Diagnostiek

De verbinding valt continu weg, is op sommige plekken niet sterk genoeg en voldoet gewoon niet aan de behoeften. Maar hoe kan dat? Met uitgebreide metingen komen wij hierachter. Want of je nu op kantoor aan het werk bent, je je digitale krant wilt lezen op de camping of je onderweg bent, het internet moet gewoon werken. Laat de experts van WiFi4ALL uitzoeken wat het probleem is, en eventueel een oplossing bieden.

Mogelijke redenen waarom de WiFi niet of slecht werkt

  • Je bent te ver weg van de router, waardoor het signaal verzwakt en op een gegeven moment zelfs wegvalt.
  • Je bent in een pand met veel dikke muren en betonnen vloeren, waar het signaal maar moeilijk doorheen komt.
  • Je netwerk zit op dezelfde frequentie als het bedrijf naast je. Hierdoor wordt de verbinding trager.
  • Het netwerk heeft niet genoeg capaciteit.
  • Er zijn te veel apparaten verbonden met de WiFi. Denk aan de deurbel, thermostaat, magnetron en ga zo maar door. Deze apparaten kunnen met elkaar botsen en elkaar storen.

Gelukkig zijn al deze problemen op te lossen, zolang er maar een juiste diagnose wordt gesteld. Wij kunnen bijvoorbeeld meerdere access points plaatsen, waardoor de WiFi overal sterk is. En we kunnen het signaal over een andere frequentie laten verlopen, zodat de verbinding niet gestoord wordt. Daarnaast zorgen we natuurlijk altijd voor een systeem met de juiste capaciteit.

Een diagnostische meting geeft oorzaak trage wifi aan.
WiF4ALL - diagnostiek 4

Onze oplossingen – altijd werkende WiFi

Via onze diagnostische meting brengen we een heel pand of terrein in kaart. We zien precies waar storende factoren zijn, wat de gebruikte frequenties zijn, hoe groot de capaciteit is en wat logische locaties zijn voor access points. Heb je een haperende verbinding en wil je gegarandeerd een werkende wifiverbinding? Neem dan contact op en onze specialisten stellen een diagnose. En ze zorgen uiteraard daarna voor snel en stabiel internet.

MEER INFORMATIE?

Een haperende internetverbinding, trage WiFi of zelfs geen bereik. Het kan vele oorzaken hebben. Onze experts voeren een diagnostische meting uit en lossen het probleem op.

Wil je snel werkend internet? Neem dan contact op.

WiFi4ALL
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 0481 – 48 30 05
E. [email protected]