KLIMAATCONTROLE DOOR MIDDEL VAN DRAADLOZE SENSOREN

Het gebruik van temperatuursensoren kan handig zijn als je de luchtkwaliteit in klaslokalen of een bedrijfspand in beeld wilt brengen. Wanneer de leerlingen niet goed genoeg presteren of het personeel veelvuldig klaagt over hoofdpijn en concentratieproblemen, dan kun je met de temperatuursensor meters van Aranet de Co2, temperatuur en RV onderzoeken.

Het Co2 onderzoek

Wij voeren altijd eerst een uitgebreide Risico Inventarisatie en Evaluatie onderzoek uit. Zodat we zeker weten dat de klachten veroorzaakt worden door de lucht- en ruimtetemperatuur. Door het toepassen van de Aranet CO2 en Temp en RV sensoren kunnen wij dan aantonen waar de problemen precies door ontstaan. De temperatuur en ventilatie kan vervolgens worden aangepast door een gedegen aircosysteem.

WiFi4ALL - klimaatcontrole 1
Een sfeerbeeld van een apparaat wat voor klimaatcontrole wordt gebruikt.

Koelopslag temperatuur

Met de Aranet temperatuursensoren is het mogelijk om de temperatuur in de koelhal beter inzichtelijk te krijgen. Vooral hoe de temperatuur verloopt bij laden en lossen is van belang. Maar ook bij het ontdooien van de koelsystemen wil je graag weten wat er gebeurd met de temperatuur om zo voldoende koelcapaciteit in het gebouw te behouden.
WiFi4ALL regelt een passende temperatuur oplossing die voldoet aan het HKZ certificaat om zo de temperatuur te registreren en te monitoren.

Mobiele koelingen

Het is een uitdaging om de temperatuur in mobiele koelingen goed te houden, want mobiele koelingen vallen doorgaans buiten het vast bedraad en koelingssysteem en onderhoudsplannen van de leverancier. Met de Aranet sensors waar WiFi4ALL mee werkt kun je de temperatuur inzichtelijk maken en is het manueel bijhouden van lijsten niet meer nodig.

Wanneer bij hoge temperatuur in de actie koelvitrines geen actie wordt ondernomen dan bederven alle producten die daarin zijn opgeslagen. Echt zonde van de producten en het weggooien van producten drukt bovendien de omzet. De temperatuursensoren zorgen ervoor dat je tijdig een waarschuwing ontvangt als de temperatuur niet goed is. Zeker een waardevolle investering.

Met de Aranet sensors is er altijd een goede structuur. De juiste meetwaarden worden geregistreerd en vastgelegd volgens de wettelijke normen en met ingestelde regelmaat.
De sensors zijn makkelijk te installeren en te integreren in de bestaande omgeving.
Met dit temperatuursysteem kan iedere supermarkt nu wel tijdig een temperatuur waarschuwingsmelding krijgen van de mobiele koelingen.

Wil je meer weten over temperatuursensoren? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen er met plezier meer over.

Een sfeerbeeld van een actiekoelvitrine in een supermarkt waarin een klimaatcontrole apparaatje hangt die de temperatuur meet.

MEER INFORMATIE?

Is de klimaatbeheersing op school of in het bedrijfspand instabiel? De oorzaak kan vele redenen hebben. We bekijken de situatie, voeren diagnostische metingen uit en komen met de oplossing. Snel en betaalbaar.

Wil je een Co2 test? Bellen!

WiFi4ALL
Industrieweg Oost 7b
6662 NE Elst (Gld)
T. 0481 – 48 30 05
E. [email protected]