STRAALVERBINDING

Een straalverbinding is een goedkoop en veilig alternatief voor glasvezel of bekabeling. Als je meerdere vestigingen hebt in de directe omgeving of in een gebied gevestigd bent waar graafwerkzaamheden lastig zijn. WiFi4ALL biedt verschillende verbindingen waarbij we via een draadloze techniek een netwerkverbinding tot stand brengen. Het scheelt niet alleen graafwerk, maar bespaart daarnaast ook op kosten én het is bovenal een snel en stabiel netwerk. De verbindingen kunnen zowel licentievrij als gelicencieerd worden geleverd.

HOE WERKT EEN STRAALVERBINDING

Bij een straalverbinding wordt een verbinding gelegd tussen twee punten door de lucht in één rechte lijn. Aan beide kanten staan in een zichtlijn een antenne voor ontvangst en verzending van dataverkeer, netwerk en telefonie. Een straalverbinding is een betrouwbare draadloze verbinding die onder alle weersomstandigheden werkt. De data wordt verzonden met meerdere encryptielagen waardoor het bovendien uitermate veilig is. Tot slot is het een snel netwerk dat, bij gebruik van een gelicencieerde verbinding, geen last heeft van storingen van andere draadloze apparatuur.

Internet via straalverbinding voor in het buitengebied.
WiF4ALL - Internet via straalverbinding

DE IDEALE OPLOSSING

Ziekenhuizen met meerdere dependances in de omgeving, treinstations, olieplatformen, waterschappen, scholengemeenschappen en bedrijventerreinen zijn instanties en bedrijven die gebruik maken van onze straalverbindingen. Wij bieden twee soorten verbindingen. Een licentievrije budgetverbinding met openbare frequentieruimte en een exclusieve verbinding waarvoor een vergunning nodig is via het Agentschap voor Telecom. Uiteraard regelen wij voor jou die vergunning.

KOSTENBESPARING DOOR STRAALVERBINDING

Het signaal van een straalverbinding gaat door de lucht, zodoende hoef je niet te graven in de grond. Het enige dat vereist is, zijn twee antennes op een hoge locatie die in rechte lijn elkaar kunnen zien. Ze moeten elkaar als het ware kunnen zien. De kosten voor het construeren van de fysieke infrastructuur en de straalverbinding zijn lager dan het aanleggen van glasvezel. Bovendien bespaar je op abonnementskosten voor bijvoorbeeld internet en telefonie. Je sluit voor één locatie de abonnementen af en vervolgens kunnen alle verbonden locaties hiervan gebruik maken. Ook het maken van een back-up in de cloud is overbodig, de afzonderlijke vestigingen fungeren als back-up locatie voor elkaar.

WiF4ALL - Kostenbesparing door straalverbinding
WiFi4ALL - Aansluiten straalverbinding

AANSLUITEN STRAALVERBINDING

WiFi4ALL verzorgt het totale traject voor de totstandkoming van de straalverbinding: het regelen van de benodigde vergunningen, het fysiek plaatsen van de zendmasten en het aanleggen van de straalverbinding. Wij maken hiervoor gebruik van onze vaste leveranciers: Radwin, Ceragon en SAF voor antennes en Intracom Telecom voor antennes en zenders. Ook de abonnementen voor internet en telefonie kun je bij ons afsluiten. Je kan zelf eigenaar van het materiaal worden, dat houd je flexibel bij een eventuele verhuizing. Onze contracten zijn maandelijks opzegbaar en je krijgt 24/7 per dag support. Onze medewerkers zijn bouwkundig én technisch onderlegd. Enerzijds voeren zij het fysieke werk uit bij het plaatsen van de masten en anderzijds voeren zij de ICT-werkzaamheden uit aan uw netwerk en computer. Wel zo handig!

MEER INFORMATIE?

Hebben jullie meerdere vestigingen in de regio? Of zijn graafwerkzaamheden niet mogelijk? De straalverbinding van WiFi4ALL is een goed en veilig alternatief voor glasvezel.

Neem dan contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.

WiFi4ALL
Einsteinweg 25
6662 PW Elst (Gld)
T. 0481 – 48 30 05
E. [email protected]